Ärter

Min man var i förrgår ute och plockade in några ärter som torkat. Vi har skördat från den plantan under sommaren men den har nu torkat ihop och de ärter som fanns i de kvarvarande skidorna hade också torkat.

De ligger nu i ett kuvert märkt inför nästa år. Kul att få så från egna frön =)

Hösten närmar sig

Nu närmar sig hösten med stormsteg. Än hoppas jag på några varma soldagar till, men de blir nog inte många tyvärr.

Vi blev en medlem till i familjen nu i augusti. Våra söner fick en lillasyster =) Dagarna går mest åt till att beundra denna vackra lilla varelse. Så liten och söt! Fantastiskt hur kloka de ser ut, de små nyfödda =)
Förlossningen gick jättebra, den bästa av de tre. Hon mådde utmärkt och vi har nu även fått ordning på amningen. =)

Trädgården har fått stå tillbaka lite. Men så fort det torkar upp lite ute så ska jag göra ett röj i trädgårdslandet. Det finns nog lite att skörda nu.

Fröerna

Nu har mina penseer fått torka ordentligt. Jag skakade och "gnuggade" dem innan jag samlade ihop fröerna. De blommor som lossnat gnuggade jag mellan fingrarna så att de släppte sina frön.

Samlade sen upp allt i ett märkt kuvert. Där kommer de få vänta till vårvintern då jag sår dem. Hoppas att det blir några blommor! =)

Vart börjar man?

Att bo i hus medför mycket arbete. Det ska underhållas och hållas i bra skick. Nu måste vi byta panel på gamla delen av vårt hus. Det var i behov av det redan när vi köpte det för tre år sedan, så nu är det hög tid! Ska samtidigt passa på att måla om. Den blå färgen passar inte oss. Behöver även isolera om gamla delen så det ska vi göra samtidigt. Behöver även bygga en ny fartsukvist. Den förra rasade förra vintern när snön kanade ner från taket. Köket behöver renoveras, likaså badrummet. Har även lite småfix att göra inne. Tapetsering, målning mm. Men det får vänta. Det är ju bara för syns skull. Att man aldrig blir klar med ett hus är en del av charmen. Att man hela tiden kan förnya och förbättra. Hittar man dessutom "sin" stil så blir det snyggt och enhetligt. Har skrivit en lång lista på sånt som måste göras. Men vart börjar man? Vill ju inte ha flera projekt igång samtidigt. Då blir det bara pannkaka av allt och man får bo i en byggarbetsplats.

Det blommar

Jag hade sett fel förut. Det är Astrid Lindgren som fått knopp, och dom nu slagit ut i en vacker ros!

Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0