Snödroppar, en touch av vår

I backen ovanför vår ena parkering så växte det en tuva med snödroppar. Den tuvan har blivit större och större för varje år. Så läckert men synd om den blir för stor, då kan de tydligen minska i blomningen.

Nu ska vi ju även gräva etage där och jag ville rädda dessa vita vårklickar. Så jag grävde upp allt, delade upp i fyra mindre, men ändå stora, tuvor istället och grävde ner mellan björkarna. Där får de sällskap av vintergäck, liljetulpan och bukettnarciss. Och hallonbuskar lite längre bort.
Det ser inte vidare vackert ut just nu. Men nästa år kommer det, förhoppningsvis, vara fint!

En bukett till mor

För några dagar sedan, då jag höll på att gräva trappan, så kom sönerna springande. De var lyckliga över att ha hittat blommor att ge till mig =)
Det värmer mammahjärtat lite extra <3

Jag blev svag

Jag måste erkänna...
Jag blev förälskad!
Sådär svag så man inte kan låta bli att fantisera lite. Blunda och drömma sig bort till hur man smeker, doftar och ser på denna läckerbit.
Sådär förälskad att jag inte faktiskt inte kunde hålla fingrarna i styr...


Jag pratar om Blåregn. Såklart.
Denna fantastiska klätterbuske! Jag har beställt hem en sort som heter Blue moon och som ska vara härdig i vår växtzon. Längtar tills den anländer och hoppas att den kommer trivas hos oss.

Trappa till uteplatsen på kullen

Ända sen vi flyttade in i huset för 3,5 år sedan så har vi funderat på vad vi ska göra med kullen på baksidan. Vi var inte nöjda med hur den var, men såg att den hade potential.

För två år sedan kom vi på hur vi skulle göra. Etager! Och en trappa. Först och främst en trappa.
Men då jag var gravid i somras och led av ryggont sommaren innan så har det fått vänta. Men nu så! Nu är jag igång, och nästan helt färdig.
Jag har bara 2-3 steg kvar nu. Sen är trappan klar och vi kan ge oss på att gräva ur etage till vänster om trappan, sett nedifrån.


Vår!! =)

Nu är våren här på allvar. Krokus blommar för fullt, perennerna har börjat kika upp så smått och gräset blir lite grönare för var dag. Härligt!

Jag har gjort första sådden ute på friland. Det är purjolök, rädisa, sallad och morot som kommit på plats. Innan jag sådde så blandade jag ner en del kompostjord i landet.
Jordgubbsplantorna har kommit igång också. Små nya gröna blad tittar upp.

Rosorna har jag beskurit, likaså hallon och björnbär. Flyttade på två små rosbuskar, hoppas de kommer trivas bättre på sina nya platser.
Flyttade även på krusbärsbusken.

Underbart att äntligen vara igång!


Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0