Linneskåpet fick en makeover

Jag har länge varit på jakt efter ett linneskåp. Så fyndade jag ett jättefint på nätet i våras. Det gav jag ett nytt liv i veckan.
 
Jag ruggade upp den lackade ytan med sandpapper och målade sedan ett lager vit färg. Tada! =)
Det fick även en ny plats inne i vårt sovrum, som även det fått en makeover i form av nya tapeter.
 
 
 
 
 
 

Tar hand om skörden

Nu har jag skördat lite mer från vår trädgård. Det är en härlig känsla, att kunna skörda och ta till vara på en massa grönsaker. Sånt som bara var små frön för några månader sedan.
 
Jag har plockat upp de första rödbetorna. De la jag in i en 1-2-3 lag tillsammans med lagerblad och stjärnanis. Spännande med en ny smak!
 
 
Jag borstade av dom försiktigt med fingrarna. Lät rötterna vara kvar och skar av blasten några cm upp. Skär man för nära så blöder rödbetorna.
Jag kokade sedan tills de började bli lite mjuka. Det tog ca 15-20 minuter, tror jag.
Sen var det bara att skölja och skala, skalet ramlar av efter koket. Rötter och blast föll av det med.
 
 
 
Sen skivade jag de största rödbetorna, de minsta fick vara hela. La dom ihop med lagerblad och stjärnanis i en ren burk.
 
 
Silade vattnet jag kokat rödbetorna i och gjorde 1-2-3 lagen på det. Klart!
 
Vi har inte smakat än men jag hoppas att det är gott!

Skördetid!

Nu närmar sig hösten och det råder skördetid i trädgården. Underbart! =) Inte att hösten närmar sig.. men att det är dags för skörd. Detta året ser jag iof fram emot hösten. Sommaren har varit så fantastisk att jag känner mig laddad inför nästa årstid.
 
Igår drog jag upp all gullök och rödlök. Jag flätade ihop dom med blasten i buntar om 10 och hängde upp för att torka under tak utomhus, där är det skyddat mot regn. Där ska de hänga och torka i några veckor och sen tas om hand för att sen förvaras i jordkällaren. Det blev 50st gullök och 30st rödlök så nu ska vi väl klara oss till våren. Efter att jag tagit kortet så glesade jag ut buntarna så det är mer runt om, det blev lite tungt och började glida.
 
 
 
I dag tog jag hand om de sista sockerärterna. Förvällde dom snabbt i saltat vatten, lät dom torka och frös sen in. Plantorna slängde jag på komposten. Det börjar bli tomt i landet nu när både lök och sockerärtsplantor är borta. Sen när även potatisen upp och då blir det ännu mer naket.
 
Så småningom ska även rödbetorna och morötterna skördas. De växer på bra men än kan de få vara kvar ett litet tag till. Rödbetorna tänkte jag lägga in.
 
 
 
 
 
 
 Vila i frid fina kollega <3 Nu är kampen över

Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0