Citronträd

Jag satte för ett tag sen en citronkärna i lite plantjord. Den grodde ganska snabbt och växer nu lite för var dag.
Ska försöka ta hand om den på bästa sätt för tänk vad kul att ha ett citronträd man odlat själv =) Det kan ta några år inman det bär frukt, OM det bär frukt. Men det känns mest som en bonus. Trädet i sig är vackert även utan frukt =)

Gårdagen

Igår så tog jag tag i att börja göra trädgårdslandet redo för vintern.
 
Jag föryngrade jordgubbslandet genom att gräva upp alla planrot, kasta de som var 5-6 år och bara behålla 1-åringarna och de av årets revor som rotat sig. Jag vände på raderna också så istället för 5 korta trassliga rader så har vi nu 4 glesa fina rader. Ena raden hamnade för långt åt sidan och blev lite böjd. Får se om jag orkar rätta till det. Det kanske inte syns så mycket sen när gångstenarna är på plats.
 
I andra änden av gamla landet så grävde jag upp alla rädisor, rödbetor och sallad som förvuxit sig. Det som är kvar i den änden är sallad (minns inte namnet) som ska sluta sig till huvuden under hösten.
 
 
 
 
Skönt att ha det gjort och jag är ganska så nöjd med resultatet trots att det inte blev helt perfekt.
Denna bilden tog jag på kvällen när det börjat skymma, men det går nog att se ganska bra ändå.
I den orörda ytan i mitten finns morötter. Våra söner har dragit bort all blast så jag har inte kunnat gallra så som jag velat. Tänkte låta det växa en liten stund till innan jag gräver upp det. Hoppas på iaf några fina morötter.
 
 
 
Nu börjar de sluta sig =)
 


 
Jag passade på att rensa bort  så mycket ogräs jag kunde, nu när det är så lätt att få med alla rötter. Så underlättar det till våren =)
 
 

Höströj

Höströjningen är påbörjad! Först ut blir landet och allra först jordgubbslandet. Det har blivit lite förvuxet och kommer få ett rejält lyft!

Höststäda

Nu börjar det bli dags att påbörja höststädningen av trädgården. Förbereda för vintern.

Det som ligger närmast i tid att göra är att skörda färdigt i landet, beskära det som ska beskäras, tömma lerkrukor och plocka undan utemöblerna.

Rosorna jag planterade i våras blommar vackert än. Rosbuskarna har inte växt så mycket, vilket är bra. Då har nog rotsystemet blivit starkt och fint. =) Hoppas på att få se dem växa sig större nästa sommar.

Tänkte köpa några fina vårlökar och sätta dem i övre delen av trädgården. Det blir nog vackert till våren. =)

Höst

Skulle gärna haft lite mer sommar. Lite mer sol, bad och barfotaspring. Men nu får man istället tänka om och se fram emot höstkvällarna. De tända ljusen. Krypa upp i soffan med en filt och en kopp te. De vackra färgskiftningarna ute i naturen.

Hösten är ju faktiskt ganska vacker.

Höst eller sensommar?

Det är lite ingenmansland nu när det kommer till vädret. Det är svårt att avgöra om det är sensommar eller höst. Kanske kan man säga både och?

Vi har tomater påväg. Men jag är tveksam till om de kommer mogna. Det är så dåligt med sol. Likaså har vi några fler gurkor på gång.
Hoppas att iaf en tomat hinner mogna så vi får smaka =)

Fick tips om att plocka bort de blad på plantan som skuggar tomaterna, så solen kommer åt mer.

Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0