Gurkan har grott

 
 
Jag sådde gurka för några dagar sen, såg nyss att den har grott. En liten plutt kikar upp och när jag tittade lite extra så såg jag att åtminstone två till är påväg. Sorten heter Tanja, en frilandsgurka som är mycket god. 

Lök

 
Jag sådde lite frön efter maten. Ute i landet blev det purjo, gullök och silverlök. Inne i minidrivhuset sådde jag sockermajs. Skolade samtidigt om paprika och vattenmelon. 
Jag upptäckte då att jag tänkt helt fel. Jag hade blandat ihop paprika och tomat. Inte ett dugg lika varann men ändå.. Jag kände hur "paprikaplantorna" doftade som tomatplantor, googlade lite och upptäckte mitt misstag. Så kan det gå =)
 
Jag tog en till närmare titt i landet.  Det verkar som att både purjo och morot har grott. Några få iallafall. Det var väl jag som var otålig =)
 
 

Ingen motivation

 
Idag har jag noll motivation att arbeta i trädgården. Kan inte samla tankarna för att komma igång, detta trots att det finns MASSOR att göra. 
Jag har tagit en powerwalk och plockat in tulpanerna. Sen tog det slut. 
 
Att varken morot eller purjo har grott gör ju inte saken bättre. Det har slagit ner mig i skorna lite. Men det är väl bara att försöka igen.
 
Just nu sitter jag inne, dricker kaffe och kollar på Trädgårdshjälpen. Efter maten hoppas jag på full  motivation! 
 
Såhär blev det med tulpanerna. 
 
 

Rensat i landet

 
Det är nog det tråkigaste, alla kategorier, som finns att göra i trädgården. Men samtidigt är det väldigt givande när det är klart. Då ser allt så mycket bättre ut. Fokus idag var trädgårdslandet och då främst bland jordgubbarna. 
 
 
I morse gick jag runt och vattnade bland allt nysått och nyflyttade buskar. Det blev många fulla vattenkannor. Vattenslangen når tyvärr inte överallt. 
 
 

Med en enkel tulipan..

 
 
Snart snart så slår tulpanerna ut. Då kommer de hamna i en vas inne =) 
 
 

Två nyinflyttade skönheter

Tog med mig äldsta sonen till handelsträdgården, en mysig utflykt för bara oss två. Jag var på jakt efter klätterrosor och valet föll på två honungsrosor. De är nu planterade nedanför varsitt träd, som står bredvid varandra. Tror det kommer bli väldigt fint där. 
 Längtar efter att se dem sträcka sig upp och bli en vägg i roslunden =)
 

Trädgårdsarbete i regnet


 
 
Det har regnat nästan hela dagen idag. Men det har mest duggat så det hindrade inte mig. Jag har sått Lejongap och Atlasblommor i det första etaget i kullen. Där har de sällskap av liljor  och fänrikshjärtan. 
Vid vår entré sådde jag luktärt. 
I trädgårdslandet sådde jag sockerärter som fått ligga i blöt i 6 timmar och inomhus sådde jag gurkfrön för att förgro. 
Ja, så planterade jag ju Blåregnet också. 
 
I morse hann jag gå i mina nya sandaler en stund =)
 
 
 
En riktigt givande dag trots regnet =)

När man talar om trollen

Imorse så var min man och jag inne i stan för att köpa fröer. När vi gick omkring bland perennerna i butiken så kom vi att prata om det Blåregn jag beställt. Att det borde komma snart.

När vi sen kom hem så bryggde vi kaffe och medans det rann ner så stannade en stor lastbil utanför vårt hus. Det var paketleverans. Det Blåregn jag hade skickat efter anlände =) Underbart!

Jag gick direkt ut för att plantera busken och så fröerna. Blåregnet hamnade fint uppe vid uteplatsen, med en Schersmin som vindskydd. Där hoppas jag att den ska trivas.

Fröerna jag sådde var luktärt, lejongap och atlasblomma. Inne försådde jag gurka och la sockerärtor i blöt. De ska snart ut till sin plats i landet.

Det är mycket att göra såhär på våren, varje kväll är jag härligt trött efter allt "slit" i trädgården. =)

 

 

Säg det med en pelargon

Köpte 4st pelargoner idag. I en vacker rosa färg. Tre av dem planterade jag i en hink vid entrén, som ett vårligt välkomnande till våra gäster.
Jag blir sådär fånigt glad av en fin entré :)

 

 

 

 

Kvällsnöje

Det första spadtaget är gjort!

Igår kväll så gick jag ut i blåsten och grävde. Jag påbörjade grävningen av de etage som ska vara i kullen.
Jag kom inte så långt, men nu är det igång iallafall.


Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0