Sommar!

Två dagar med riktig sommarvärme. Lycka! =) Vi har tillbringat dessa två eftermiddagar vid mammas sommarstuga. Där ha vi badat och njutit av solen =) I förrgår kväll kom vi hem till att en av våra katter fått kattungar. 5st svart/vita små sötnosar hade hon fött i min strumplåda. Boplatsen jag gjort iordning dög tydligen inte.

Njuter av solen

Mystjejen Bianca njuter av solens strålar och de uppvärmda stenplattorna. Få kan väl njuta så som en katt kan? =)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ogräsrensning

Idag väntar ogräsrensning. Inte det roligaste som finns, men det ser så mycket finare ut när det är gjort! Tar lite om dagen. Idag blir det rabatterna som ska få lite uppmärksamhet. Solen skiner efter mycket regn. =)

Testar

Nu har årets penseer gjort sitt. De har vissnat ner efter att ha blommat vackert ända sen tidig vår.
Tänkte testa att samla fröerna och fröså till våren. Borde inte vara så svårt. Jag fick idén när jag såg fröerna på blommorna ute i krukan.
 
De vissnade växterna ligger nu på papper i tvättstugan för att torka. La pappret i ett minidrivhus så håller kanterna alla fröer på samma plats. När det torkat så ska jag försöka skaka loss fröerna och sen förvara dem under vintern.
 
Vore kul om det fungerar =)
 
 
Såhär såg det ut i krukan på uteplatsen. Man ser tydligt flera av alla fröer.
 
 
 
Nu ligger de på tork. =)
 

Trädgården idag

En av fördelarna med en bra mobiltelefon är att man alltid har en kamera med sig.
När jag var ute i trädgården med familjen idag så passade jag på att fota lite. Det är mulet och grått idag, men sånt får man ta. Värmen är påväg sägs det ju ;-)
 
 
Detta underbara vindspel ropade jag hem på Tradera för ett tag sen. Det är gjort av bambu, vilket gör att det kluckar härligt i vinden.
 
 
 
 
 
Den charmiga grodan har fått jobba hårt denna sommaren.
 
 
 
 
 
Den nyaste uteplatsen. Hit vill jag ha mer blommor i snygga krukor. Möblerna ska lagas och få en välbehövlig ommålning.
 
 
 
Rosorna knoppar. Jag satte dem i våras, så än har de inte vuxit så mycket uppåt utan hoppas på att de rotar sig ordentligt. På den övre bilden är det en Kronprinsessan Mary och på den undre bilden ses Nostalgie. Hoppas på att få se dem blomma ut snart. Min Astrid Lindgren har inte fått några knopp, lite tråkigt men hoppas hon visar upp sig nästa år istället.
 
 
 
 
Vi ska sätta häck och anlägga en perennrabbat mot vägen. Vi har inte kommit så långt än, men rabatten är påbörjad. Här växer just nu en vit Löjtnantshjärta, två sorters Funkia och en Jättedaggkåpa.
 
 
 

Hej!

Startar upp en blogg för att kunna dela med mig av hur vårat drömhus på landet förvandlas till den idyll som vi vet att den har potential för att bli.
 
Stora delar av huset ska renoveras och trädgården ska bli en personlig, blomstrande dröm.
 
Välkommen hit! =)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0