Semestern närmar sig

Detta året blev det inget traditionellt firande för jag jobbade. Men jag gjorde en jordgubbstårta och tog med, det var min tur att stå för fredagsfikat =) 
 
 
 
 
Den bestod av sockerkaksbottnar, jordgubbsmousse och glasskräm (hälften vaniljkräm och hälften vispad grädde). Gottgott. Bilderna är inte de bästa men de är tagna halv sex på morgonen så ljuset var inte på min sida ;-)
 
Nu ligger jag hemma med en huvudvärk som inte ger sig. Det går i vågor som tur är, så det lättar lite då å då. Så igår när jag hade det lite lättare så klickade jag hem en hängmatta. Något vi pratat om att ha ända sen vi flyttade hit. Nu är det bara väntan på leveransen som är kvar =) 
Här ska den hänga 
 
 
 
 

Snart blommar det!

Nu är det många knoppar som snart brister i vår trädgård. Det händer nästan någonting för varje dag som går. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fixa fasad och roliga inköp

Nu så ska fasaden äntligen få sig ett ansiktslyft! Vi hoppas på väder som gör att vi kan starta denna veckan. Det ska tvättas och göras redo för ny färg. Några lockläkt ska på också. Sen så småningom ska det bli en ny farstukvist. =) 
 
 
 
 
 
Såhär ser vår entré ut idag. 
 
 
 
Inköpet jag gjort och som jag gillar är ett tårtfat. Jag älskar tårtfat! De åker fram till både tårtor och pajer. Ibland andra bakverk. Jag kan riktigt se hur en somrig jordgubbstårta står på detta =)
 
 

sommardagar

Denna helgen har varit helt fantastisk. Vi har bara varit, njutit av det fina vädret och varandras sällskap =) 
Igår badade jag och barnen i vår pool. Lillan ville inte vara med så länge men pojkarna och jag busade länge. Finns det nåt härligare än när barnen kiknar av skratt och deras ögon lyser av lycka? =)
 
Jag gjorde en snabbrens av ogräs i trädgårdslandet men resten av trödgårdssrbetet fick vattenspridaren stå för. Väldigt bra köp min man gjorde! =)
 
 
 
 

Vår picknick

Jag fick idag skörda vår första färskpotatis! =)
Den skrubbades, delades och ugnsrostades tillsammans med rapsolja och flingsalt. Det blev hur gott som helst! Till detta blev det ugnsbakad kyckling och champinjoner. 
Det blev vår lunch ute i skogen, med vattenmelon som efterrätt =) 
 
Det blev en helt underbar utflykt! Barnen lekte och upptäckte massor av det som fanns runt omkring. Allt från pyttesmå kryp till stora fallna grenar. 
Jag och maken log mest. Det värmer så gott att se barnen ha kul =)
 
 
 
 
 

Utflykt till skogen

Där vi bor så finns en otroligt vacker lövskog i närheten. Det är en lövskog med mycket ljusinsläpp. Dit ska vi idag =) Vi ska packa ner lunchen, filt och allt vi kan tänkas behöva för detta äventyret. Barnen vaknade otåliga och vill ge sig iväg redan nu =) 
 
Jag är också otålig. Man längtar ju efter sånthär, utflykter med barnen =) 
 

I trädgården

Nu är en härlig tid i trädgården. Tiden då det blommar, när jordgubbarna mognar och fler blommor är på gång. 
 
 
Tomatplantorna har börjat blomma.
 
 
 
Honungsros 
 
 
Honungsros 
 
 
Den nyligen anlagda örtagården. Här med lavendel i förgrunden. 
 
 
Blåklint frösådde jag i våras
 
 
Nu ska jag se mig om lite mer i trädgården. Alltid finns det nåt att göra =)
 
 
 
 

Avgrävd kabel

Dag två under grävningen av det nya avloppet så slets vår outmärkta telefonkabel av. Så vårt wifi försvann - inget internet i datorn. Men nuså! =)
 
Grävningen gick annars helt utan problem. Det funkar som det ska men det är ju inte vackert. Vi försöker komma på någon lösning för att dölja det så mycket som möjligt. Det känns iaf väldigt befriande att det nu bara blir tömning en gång om året istället för var 5:e vecka som vi hade det =) 
 
 
 
 
Första skopan. Nu är det igång!
 
 
 
 
Tanken på plats
 
 
 
 
Infiltrationen som sträcker sig ända till parkeringen
 
 
 
Nu var det klart! Nu tar vårt jobb över, här ska snyggas till.
 
 
Vi flyttade uteplatsen därifrån och har det nu som odlingsplats och blomsterhörna. Utegruppen ställde vi på framsidan där det skuggas under eftermiddagen. I hörnan ligger nu plattor och en del sten. Där växer tomatplantor, en Afrikas blå lilja (även kallas kärlekslilja) och lite annat i ett litet växthus.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lantlig idyll

Välkommen till min del av paradiset

RSS 2.0